Träning på recept-FaR

mac 3

Fysisk aktivitet på recept – FaR® – är en medicinsk ordination som du som patient i hälso- och sjukvården kan få. Syftet är att förebygga eller behandla en rad olika sjukdomar. Ordinationen utgår från boken FYSS där den senaste forskningen kring sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa samt ett 40-tal olika sjukdomsdiagnoser finns samlat.

Du kan få fysisk aktivitet ordinerat om du exempelvis har högt blodtryck eller höga blodfetter, om du har diabetes eller är gravid, om du är stressad eller deprimerad, om du har artros eller ryggbesvär. Fysisk aktivitet på recept förskrivs på samma sätt som läkemedel, med dokumentation av sjukhistoria, ordination på receptet och uppföljning av behandlingsresultat. Se www.fyss.se

Sara Sjölin
Sara Sjölin
FaR®-samordnare i Landstinget Gävleborg
Telefon 026-15 86 21 (även mobil)
sara.sjolin@lg.se

Så arbetar vi med FaR® på Fjärran Höjderbadet

Fjärran Höjderbadet är en anläggning som arbetar med träning på recept. Vi har som en viktig målsättning i verksamhet att människor ska lyckas med sin träning. När recepten skickas till oss har vi en personlig kontakt via telefon för att samråda med kunden vilken träningsform som passar bäst.

Träna på gymmet

Väljer man att börja träna i gymmet avtalar man en tid med en av våra gyminstruktörer  för att få en personlig genomgång och ett individuellt anpassat träningprogram. Vi har gymmet bemannat ofta så du kan få den bästa servicen och hjälpen för att din träning. Efter cirka 2 månader görs en uppföljning av ditt träningsupplägg för eventuellt korrigera eller ändra träningen.

Vattenpass och landpass

Våra olika vattenpass och landpass är skonsamma former av träning, men väldigt effektiv, både muskelärt och för syreupptagningsförmåga. Vattenträning och vattenspinning är speciellt bra för bålstabilitet då kroppen hela tiden måste arbeta med musklerna i bålen när övningarna körs i vatten utan bottenkontakt. Passen körs i grupp till trevlig musik och utbildade ledare. Pröva även våra olika landpass. Passen är i grupp med leds av eraren ledare i vår gymnastiksal, ni kan läsa mer om vilka pass vi erbjuder under landpass och vattenpass. Övriga frågor eller om du har ett recept och vill komma igång – kontakta oss!

FaR kunder köper kort med 25% rabatt hos hos! Detta gäller inte vattenpasset, landpasset, motionsimkort, morgonsimkort, sommarbadkort och guldkort.

För mer information, kontakta

soren_antman_webb
Sören Antman

FaR®-ansvarig
Telefon 026-17 95 34
soren.antman@gavle.se


  Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan  

  • Facebook
  • del.icio.us
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!