Bada

Motionssim på Fjärran Höjderbadet

Fjärran Höjderbadet i centrala Gävle är en komplett badanläggning, öppet årets alla dagar. Bada och simma i badlandskapet eller 25-metersbassängen. Vi har Leklördag med vattenleksaker i 25-metersbassängen kl 11-15, varje lördag!

Barn och ungdomar som besöker Fjärran Höjderbadet utan föräldrar eller vuxen person (= 18 år eller äldre) ska vara fyllda 12 år och kunna simma 200 meter. Barn under 12 år måste alltid bada med simkunnig vuxen. Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet. Läs mer i broschyren med våra badregler som är översatt till engelska, spanska, somaliska, slovenska, finska, farsi, arabiska och kurdiska.

Inomhusbad

I 25-metersbassängen kan du motionssimma. På helgerna kan du hoppa från trampolinen samt 3-meterstornet. I badlandskapen barn- och vuxenoasen är det 30 grader varmt i vattnet. Det finns vattenvirvlar, bubbelpooler och en vattenrutschbana för de yngre barnen. Du kan simma ut till varmvattenkällan året om. I kafeet kan du fika eller äta. Kaféet ligger i intill barnoasen.

Utomhusbad

Sommartid kan du bada och motionssimma utomhus i 50-metersbassängen. 50-metersbässängen är 130cm djup på kortsidorna och 165cm djup på mitten.
Det finns en barnbassäng att leka i. För de allra minsta finns en bassäng som kallas plasken. Det finns ett lekområde för de yngre barnen och en klätterställning för de större. Det finns stora gräsytor att koppla av på.


  Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan  

  • Facebook
  • del.icio.us
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!