Bada och simma

Motionssim på Fjärran Höjderbadet

Fjärran Höjderbadet i centrala Gävle är en komplett badanläggning, öppet årets alla dagar. Bada och simma i badlandskapet eller 25-metersbassängen. Vi har Leklördag med vattenleksaker i 25-metersbassängen kl 11-15, varje lördag!

Barn och ungdomar som besöker Fjärran Höjderbadet utan föräldrar eller vuxen person (= 18 år eller äldre) ska vara fyllda 12 år och kunna simma 200 meter. Barn under 12 år måste alltid bada med simkunnig vuxen. Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet. Läs mer i broschyren med våra badregler som är översatt till engelska, spanska, somaliska, slovenska, finska, farsi, arabiska och kurdiska.

Inomhusbad

I 25-metersbassängen kan du motionssimma och hoppa från trampolinen samt 3-meterstornet. I badlandskapen barn- och vuxenoasen med 30 grader i vattnet finns vattenvirvlar, bubbelpooler och vattenrutschbana. Simma ut till varmvattenkällan året om. Ta en paus från badandet och fika eller ät i restaurangen som ligger i anslutning till barnoasen.

Utomhusbad

Sommartid kan du bada och motionssimma utomhus i 50-metersbassängen, leka i barnbassängen och för de små finns även en anpassad bassäng som kallas plasken. 50-metersbässängen är 130cm djup på kortsidorna och 165cm djup på mitten. Det finns också ett lekområde med många leksaker för de små. Spela beachvolley och fotboll, och mycket mer! På de stora gräsytorna får alla en plats i solen.


  Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan  

  • Facebook
  • del.icio.us
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!