Om vattengympan

Vattengympan startar vecka 36 med reservation för att vi kan komma att ställa in kursen på grund av Covid-19. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vattengymnastiken genomförs i vår undervisningsbassäng. Vattennivån är 1,35 meter och vattentemperaturen är 34 grader. Under passet använder vi oss av olika redskap som frisbee, korvar, handskar och hantlar.

Du kan inte boka en plats på vattengympan, först till kvarn gäller till passen. Vi tar emot max 20 personer per tillfälle.

Tider för vattengympa

  • Måndagar klockan 12:00-12.45 (vattenträning/stationsträning
  • Tisdagar och torsdagar klockan 06.45-07.30.
  • Onsdagar och fredagar klockan 12.00-12.45

Vid sjukdom försöker vi tillsätta andra instruktörer vilket kan innebära ett nytt träningspass. Ibland kan hända att pass tyvärr behöver ställas in. När det inträffar informerar vi om detta under nyheter på webbplatsen.

Övrig vattengympa sker i regi av Sporthuset, Hjärt- och lungföreningen, Valbo gymnastikförening. För mer information kontaktar du respektive förening.

Om gladgympa

Gladgympa är vattenträning för personer med olika funktionsvariationer. Tillsammans med ledare genomför vi olika lekar, övningar och rörelser i vattnet med redskap. Gladgympa är en skonsam träning för hela kroppen, målet är att alla ska ha roligt och genomföra övningarna så bra som möjligt utifrån egna personliga förutsättningar. Vi önskar att medföljande ledare/personliga assistenter är med i vattnet och hjälper till under träningen om behov finns.

Gladgympan genomförs i undervisningsbassängen och vattentemperaturen är 34 grader.

Gladgympan är på onsdagar, och det är drop in: 16:00–17:00

Tider för Gladgympa

Gladgympan för höstterminen 2019 pågår vecka 37–47 (uppehåll vecka 44, v 9 och vecka 16).

Gladgympan under vårterminen 2020 startar vecka 3 – 12

Det finns ett maxantal på 10 personer, vill du ha en garanterad plats så kom i god tid.