Om vattengympan

Under höstterminen startar vattengympan vecka 36 och sista veckan innan uppehåll är vecka 51.

Med tanke på att vi ska hålla avstånd, har vi begränsat antalet deltagare till 10 personer per pass. Det betyder att vi inte säljer terminskort eller 12-gångerskort. Har man däremot ett klippkort eller terminskort sedan tidigare så får man använda det. I övrigt betalar man per tillfälle.

Vi har nu platsbokning. Du bokar din plats i receptionen. Man kan bara boka plats en vecka framåt. Har du som anmäld deltagare inte dykt upp 10 minuter innan passet börjar stryks du från listan.

Vattengymnastiken genomförs i vår undervisningsbassäng. Vattennivån är 1,35 meter och vattentemperaturen är 34 grader. Under passet använder vi oss av olika redskap som frisbee, korvar, handskar och hantlar.

Vi uppmanar våra deltagare att duscha och byta om hemma för att undvika trängsel i våra omklädningsrum.

Tider för vattengympa

  • Måndagar 12:00-12.45 (vattenträning/stationsträning) (uppehåll v. 44)
  • Tisdagar och torsdagar 06.45-07.30.
  • Onsdagar och fredagar 12.00-12.45 (uppehåll v. 44)

Vid sjukdom försöker vi tillsätta andra instruktörer vilket kan innebära ett nytt träningspass. Ibland kan pass tyvärr behöver ställas in. När det inträffar informerar vi om detta under nyheter på webbplatsen.

Övrig vattengympa sker i regi av Sporthuset, Hjärt- och lungföreningen, Valbo gymnastikförening. För mer information kontaktar du respektive förening.

Om gladgympa

Gladgympa är vattenträning för personer med olika funktionsvariationer. Tillsammans med ledare genomför vi olika lekar, övningar och rörelser i vattnet med redskap. Gladgympa är en skonsam träning för hela kroppen, målet är att alla ska ha roligt och genomföra övningarna så bra som möjligt utifrån egna personliga förutsättningar. Vi önskar att medföljande ledare/personliga assistenter är med i vattnet och hjälper till under träningen om behov finns.

Gladgympan genomförs i undervisningsbassängen och vattentemperaturen är 34 grader.

Ring oss om ni vill delta eller veta mer om gladgympa