Om babysim

Tillsammans med välutbildade och erfarna instruktörer tränar du och ditt barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte.

En kurs omfattar åtta gånger. Kursen är en gång i veckan och pågår i 8 veckor. Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen under kurstiden, instruktörerna informerar om detta vid kursstart. 

 

Vårtermin 2024

Omgång 2: Vecka 12,13,15,16,17,18,19,20 (uppehåll v.14 påsklov)

Anmälan öppnar 12 februari 09.00. Sista anmälningsdagen är 23 februari.  

Kurstillfällen 

Måndagar  

13:30-14:00 Nybörjargrupp

14:05-14:35 Nybörjargrupp  

14:40-15:10 Fortsättningsgrupp steg 1

15:15-15:45 Fortsättningsgrupp steg 2  

Torsdagar  

14:10-14:40 Nybörjargrupp  

14:45-15:15 Nybörjargrupp  

15:20-15:50 Fortsättningsgrupp steg 1  

15:55-16:25 Fortsättningsgrupp steg 1    

Anmälan babysim – viktigt att veta!

Klicka på Anmälan till Babysim när vi släpper nya kurser. Välj en kurs (om en kurs är full går det inte att välja den tiden). Fyll i alla uppgifter som vi efterfrågar. När bokningen är klar får du en bokningsbekräftelse. Vi skickar ut ett mejl med praktisk information 1- 2 veckor före babysimstarten. Betalningen sker i receptionen första kurstillfället.

  • Anmälan till babysim är personlig. Bokar du plats åt en vän som också ska gå med sitt barn så är den anmälan inte giltig. Vi behöver ha rätt kontaktuppgifter till varje enskild person.
  • När du bokar plats ska du ange endast en deltagare om du ska gå med ett barn. Har du tvillingar ska du ange två deltagare.
  • Skriv ditt barns förnamn som deltagare eftersom vi har upprop.

Har du ett aktivt kort eller har köpt kort hos oss tidigare ?

Om du har köpt kort hos oss (årskort eller månadskort) så finns du redan registrerad som kund i vårt system. När du bokar en plats kommer du bli ombedd att logga in. Ange e-postadress och de sex första siffrorna i ditt personnummer som lösenord när du loggar in. Testa gärna att logga in innan vi släpper nya babysimsplatser och ring oss om det inte fungerar så hjälper vi dig! Klicka på Anmälan till babysim och logga in (uppe i högra hörnet).

Vanliga frågor

Vem kan babysimma?

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Den övre åldersgränsen för barn som anmäls till nybörjargruppen är 1,5 år. Barnet ska väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt. Vi tillåter två vuxna per barn i vattnet.

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för att delta är 1600 kronor för nybörjare och fortsättningsgrupp 1. Fortsättning 2 kostar 1400 kronor. Hela summan betalas första kurstillfället i receptionen, ange namn och vilken tid ni ska babysimma så blir ni avprickade. 

Vill ni hoppa av en påbörjad kurs går det att göra en retur i receptionen. Ni betalar då för de gånger som ni har deltagit men får tillbaka pengar för resterande gånger. 

Får äldre syskon följa med?

Nej. För att hålla fokus på barnen och övningarna tillåter vi inte syskon att vara med, varken i vattnet eller på sidan eftersom det lätt distraherar.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

Var håller vi till?

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

Kan jag hoppa över en kurs och gå direkt på fortsättning?

Nej. Vi rekommenderar alla att gå nybörjarsteget. Annars missar man viktiga moment som vi bygger vidare på i fortsättningssteget.

Hur betalar jag ?

Du betalar hela kursavgiften i receptionen vid det första babysimstillfället. Då får du ett badkort som du använder för att komma in vid grindarna. Det är viktigt att du sparar kortet om du vill gå fortsättningskurser eller köpa ett badkort hos oss.

Har du övriga frågor? Kontakta babysim@gavle.se