Om babysim

Vi har babysim på Fjärran Höjder och Valbobadet. Anmälningen är öppen med reservation för att vi kan komma att ställa in kursen på grund av Covid-19. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer att skicka ut information till anmälda deltagare med information om kursen och särskilda åtgärder kopplat till Covid – 19 nära kursstarten.

För att kunna delta på babysim måste ditt barn:

vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Vi har ingen övre åldersgräns.

väga minst 4 kg

naveln ska vara läkt.

Tillsammans med välutbildade och erfarna instruktörer tränar du som förälder/vuxen och barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte. Ni får vara max två vuxna med i vattnet.

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

En kurs omfattar åtta gånger. Kurserna är en gång i veckan och pågår i 8 veckor. Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen det vid ett annat tillfälle under kurstiden.

Vanliga frågor

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

Babysim och Covid -19 ?

Vi vill att endast en förälder är med i vattnet under kursen, detta för att underlätta för alla deltagare att hålla avstånd. Den andra föräldern får vänta bredvid bassängen medan kursen pågår.

Vi uppmanar deltagare att duscha och byta om hemma före och efter kursen för att undvika trängsel i våra omklädningsrum. 

Vi ber alla deltagare att hålla avstånd.

Vi reserverar oss att vi kan behöva ställa in tillfällen under kursen om vi har instruktörer som är sjuka / har förkylningssymtom och behöver vara hemma.

Anmälan till babysim

Höstterminens grupper är fulla!

Steg 1. När anmälan till nästa omgång är öppen, klicka här nedanför på knappen Boka kurs och skriv i mejlet att ni vill delta i babysim. Steg 2. Vi kommer att besvara ditt mejl med frågor om tider för babysim och information om kursen. Steg 3. Besvara samtliga frågor som finns i mejlet. Steg 4. Vi bekräftar er anmälan efter vi har fått alla frågor besvarade.