Om babysim

Tillsammans med välutbildade och erfarna instruktörer tränar du som förälder/vuxen och barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte.

En kurs omfattar åtta gånger. Kurserna är en gång i veckan och pågår i 8 veckor med kursstart vecka 12. Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen det vid ett annat tillfälle under kurstiden, instruktörerna informerar om detta vid kursstart. 

Vanliga frågor

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vem kan babysimma?

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Den övre åldersgränsen för barn som anmäls till nybörjargruppen är 1,5 år. Barnet ska väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt. Vi tillåter två vuxna per barn i vattnet.

Får äldre syskon följa med?

Nej. För att hålla fokus på barnen och övningarna tillåter vi inte syskon att vara med, varken i vattnet eller på sidan, eftersom det lätt distraherar.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

Var håller vi till?

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för att delta är 1500 kronor för nybörjare och fortsättningsgrupp 1. Fortsättning 2 kostar 1300 kronor. Hela summan betalas första kurstillfället i receptionen, ange namn och vilken tid ni ska babysimma så blir ni avprickade.

Kan jag hoppa över en kurs och gå direkt på fortsättning?

Nej. Vi rekommenderar alla att gå nybörjarsteget. Annars missar man viktiga moment som vi bygger vidare på i fortsättningssteget.

Anmälan till babysim

Vårens kurser pågår just nu, nästa omgång babysim planerar vi att starta i slutet av augusti. Vi kommer lägga ut information här på sidan om nästa omgång.

Har du frågor? Hör av dig till babysim@gavle.se