Om babysim

Tillsammans med välutbildad och erfaren instruktörer tränar du som förälder/vuxen och barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte.

En kurs omfattar åtta gånger. Kurserna är en gång i veckan och pågår i 8 veckor. Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen det vid ett annat tillfälle under kurstiden.    

Vårtermin 2022

Vårterminens första babysim startar vecka 3. Platserna till dessa grupper släpps den 24/11 09:00. För att anmäla skickar Du ett mail till babysim@gavle.se med följande information: barnets förnamn, förälderns fullständiga namn och telefonnummer samt vilken dag och tid Du vill anmäla Dig till.

Efterfrågan till babysimmet är stort och vi har ett begränsat antal platser. Därför är det först till kvarn som gäller och det är inte säkert att man får en plats eller ens den dag och tid som önskas, även om man är snabb med sin anmälan.

Tyvärr är babysimgrupperna med start v. 3 fulla. Nya tider släpps den 16/2.

Tider för babysim vintern 2022  

Måndagar:  

14:00 – 14:30  

Tisdagar:

11:25 – 11:55

Torsdagar:

14:35 – 15.05  

15.10 – 15.40 

Samtliga tider är på Fjärran Höjderbadet.

Ni som är intresserade av fortsättningsgrupper kommer få information under babysimlektionerna.  

Vanliga frågor

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

När kan jag börja babysimma?

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Vi har ingen övre åldersgräns men anpassar kursen för barn under ett år. Barnet ska väga minst 4 kg, naveln ska vara läkt.

Var håller vi till ?

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för att delta är 1400:- och hela summan betalas första kurstillfället i receptionen.