Om babysim

Tillsammans med våra instruktörer tränar du och ditt barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte.

En kurs omfattar åtta gånger. Kursen är en gång i veckan och pågår i 8 veckor (uppehåll under skollov). Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen under kurstiden, instruktörerna informerar om detta vid kursstart. 

Nybörjargrupp

Målet för de vuxna är att känna trygghet att bada med barnet. Några moment som vi tränar på är ryggläge, balans, simövningar, hålla andan -övningar inför dyk.

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Den övre åldersgränsen för barn som anmäls till nybörjargruppen är 1 år. Barnet ska väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt. Vi tillåter två vuxna per barn i vattnet.

Fortsättningsgrupp 1

Vi ser gärna att man har deltagit i nybörjargrupp innan man väljer fortsättningsgrupp steg 1. Barn som går fortsättningsgrupp steg 1 ska klara av att dyka och den vuxna ska vara trygg i vattnet med barnet.

Några moment som vi tränar på är olika typer av dyk, hoppa från kant, ta sig fram i vattnet, livräddningsövningar och fortsatt vattenvana.

Fortsättningsgrupp 2

Kravet är att barnet har deltagit i nybörjargrupp och fortsättningsgrupp steg 1. Det vi tränar på är längre dyk, övningar där barnen är mer självständiga i vattnet, fortsatt vattenvana och respekt för vatten. Under kursen är övningarna mer individuella efter barnets ålder, vad de tycker är roligt samt dagsform.

Kurstillfällen

Nästa omgång babysim startar v. 35 Platserna släpps måndag 24/6 klockan 09.00 

Måndagar  

13:30-14:00 Nybörjargrupp

14:05-14:35 Nybörjargrupp

14:40-15:10 Fortsättningsgrupp steg 1

15:15-15:45 Fortsättningsgrupp steg 2  

Torsdagar  

14:10-14:40 Nybörjargrupp  

14:45-15:15 Nybörjargrupp  

15:20-15:50 Fortsättningsgrupp steg 1  

15:55-16:25 Fortsättningsgrupp steg 1    

Anmälan till babysim

  • Vårt babysim är populärt. Var ute i god tid och läs igenom denna information innan du bokar en plats. När vi släpper platserna klickar du på anmälan till babysim för att komma vidare till sidan för bokning. Välj den tid du kan delta.
  • Anmälan till babysim är personlig. Bokar du plats åt en vän som också ska gå med sitt barn så är den anmälan inte giltig. Vi behöver ha rätt kontaktuppgifter till varje enskild person.
  • När du bokar plats ska du ange endast en deltagare om du ska gå med ett barn. Har du tvillingar ska du ange två deltagare.
  • Skriv ditt barns förnamn som deltagare eftersom vi har upprop.

Reservlista

Vill du ställa dig i kö till en kurs som är fullsatt? Skicka ett mejl till babysim@gavle.se och ange vilken dag och tid du vill gå. Vi kontaktar dig om det finns en ledig plats.

Har du ett aktivt kort eller har köpt kort hos oss tidigare ?

Om du har köpt kort hos oss tidigare (årskort eller månadskort) så finns du redan registrerad som kund i vårt system. När du bokar en plats kommer du bli ombedd att logga in. Ange e-postadress och de sex första siffrorna i ditt personnummer som lösenord när du loggar in. Testa gärna att logga in innan vi släpper nya platser och ring oss om det inte fungerar så hjälper vi dig! Klicka på Anmälan till babysim och logga in (uppe i högra hörnet).

Vanliga frågor

Vem kan babysimma?

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Den övre åldersgränsen för barn som anmäls till nybörjargruppen är 1,5 år. Barnet ska väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt. Vi tillåter två vuxna per barn i vattnet.

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för att delta är 1600 kronor för nybörjare och fortsättningsgrupp 1. Fortsättning 2 kostar 1400 kronor. Hela summan betalas första kurstillfället i receptionen, ange namn och vilken tid ni ska babysimma så blir ni avprickade. 

Får äldre syskon följa med?

Nej. För att hålla fokus på barnen och övningarna tillåter vi inte syskon att vara med, varken i vattnet eller på sidan eftersom det lätt distraherar.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

Var håller vi till?

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

Kan jag hoppa över en kurs och gå direkt på fortsättning?

Nej. Vi rekommenderar alla att gå nybörjarsteget. Annars missar man viktiga moment som vi bygger vidare på i fortsättningssteget.

Hur betalar jag ?

Du betalar hela kursavgiften i receptionen vid det första babysimstillfället. Då får du ett badkort som du använder varje tillfälle för att komma in genom grindarna. Det är viktigt att du sparar kortet om du vill gå fortsättningskurser eller köpa ett badkort hos oss i framtiden.

Har du övriga frågor? Kontakta babysim@gavle.se