Om babysim

Tillsammans med välutbildade och erfarna instruktörer tränar du som förälder/vuxen och barn vattenvana, motorik och säkerhet. Sjunger och leker gör vi också. Vi leder er genom övningarna, men det är ni som vuxen som ansvarar för ert barn. Ni bestämmer själva vad ni vill göra och inte.

En kurs omfattar åtta gånger. Kurserna är en gång i veckan och pågår i 8 veckor. Missar man ett tillfälle finns det möjlighet att ta igen det vid ett annat tillfälle under kurstiden.  

 På grund av rådande pandemi ser vi att endast en vuxen är med i bassängen för att kunna hålla avstånd till varandra. Medföljande vuxen får sitta vid sidan av bassängen.  

Hösttermin 2021

Alla grupper är fulla! Anmälan till vårterminen släpps 24 november. Det är inte möjligt att reservera en plats till nästa omgång.

Vi hänvisar till Svenska Livräddningssällskapets babysim om man inte får en plats hos oss denna termin.  http://www.slsgavleborg.se/babysim

Tider för babysim hösttermin 2021  

Tisdagar:  

10:50 – 11:20  

11:25 – 11:55 

Onsdagar

14:00 – 14:30  

14:35 – 15.05  

15.10 – 15.40 

Babysimmet har uppehåll under vecka 44.  

Vårtermin 2022

 Platser till vårterminen släpps i slutet av november. Fortsättningsgrupper samt nybörjargrupp på Valbobadet kommer erbjudas år 2022. 

Vanliga frågor

Varför ska man babysimma?

Barn som babysimmar kan röra sig friare i vatten än på land. När vi rör barnet i vattnet ökar barnets uppfattning om sin kropp. Snart börjar barnet röra sig och lär sig att ta sig fram själv i vattnet. Ju tidigare barn får god vattenvana, desto snabbare lär sig barn att simma.

Vad ska barnet ha på sig i vattnet?

Barnet ska ha en badbyxa med resår runt mage och lår. Vi avråder från att använda badblöjor på grund av att dessa har dålig passform.

När kan jag börja babysimma?

Barnet ska vara minst 12 veckor, är barnet för tidigt född så beräknar man 12 veckor från det beräknade födelsedatumet. Vi har ingen övre åldersgräns men anpassar kursen för barn under ett år. Barnet ska väga minst 4 kg, naveln ska vara läkt.

Var håller vi till ?

Bassängerna vi håller till i har en temperatur på 34 grader där alla vuxna bottnar.

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för att delta är 1400:- och hela summan betalas första kurstillfället i receptionen.