Om vattengympan

Vattengymnastiken genomförs i vår undervisningsbassäng. Vattennivån är 1,35 meter och vattentemperaturen är 34 grader. Under passet använder vi oss av olika redskap så som frisbee, korvar, handskar och hantlar.

Du kan inte boka en plats på vattengympan, först till kvarn gäller till passen. Vi tar emot max 20 personer per tillfälle.

Tider för vattengympa

Vattengympan för höstterminen 2019 pågår vecka 35–51 (vi förlänger denna termin och har vattengympa tom vecka 51 på grund av inställda tillfällen under hösten).

  • Måndagar klockan 12:00-12.45 (vattenträning/stationsträning, med uppehåll vecka 44).
  • Tisdagar och torsdagar klockan 06.45-07.30.
  • Onsdagar och fredagar klockan 12.00-12.45 (uppehåll vecka 44).

Vid sjukdom kan pass tyvärr behöva ställas in. När det inträffar informerar vi om detta under nyheter på webbplatsen.

Övrig vattengympa sker i regi av Sporthuset, Hjärt- och lungföreningen, Valbo gymnastikförening. För mer information kontaktar du respektive förening.

Om gladgympa

Gladgympa är vattenträning för personer med olika funktionsvariationer. Tillsammans med ledare genomför vi olika lekar, övningar och rörelser i vattnet med redskap. Gladgympa är en skonsam träning för hela kroppen, målet är att alla ska ha roligt och genomföra övningarna så bra som möjligt utifrån egna personliga förutsättningar. Vi önskar att medföljande ledare/personliga assistenter är med i vattnet och hjälper till under träningen om behov finns.

Gladgympan genomförs i undervisningsbassängen och vattentemperaturen är 34 grader.

Tider för Gladgympa

Gladgympan för höstterminen 2019 pågår vecka 37–47 (uppehåll vecka 44).

Onsdagar, drop in: 16:00–17:00

Det finns ett maxantal på 10 personer, vill du ha en garanterad plats så kom i god tid.