Vad är öppet?

På Fjärran Höjderbadet kommer utebad och simhall vara öppna under hela sommaren. Familjebad och omklädningsrum kommer att vara stängda fram till och med vecka 30 och öppnar åter måndag v.31. På Valbobadet kommer utomhusbassängen vara öppen för allmänheten men omklädningsrum och inomhusbassäng vara abonnerade för simskola och stängda under hela sommaren.

 

Måste jag boka tid för att besöka er?

På Fjärran Höjderbadet och Valbobadet gäller drop-in och man betalar biljetten på plats. Därför kan man inte boka tider för besök utan först till kvarn i mån av plats gäller.

 

Hur många kan besöka er samtidigt?

Eftersom det fortfarande råder en pandemi har vi begränsat antalet besökare på alla våra anläggningar. På Fjärran Höjderbadets utebad kan max 500 personer vistas samtidigt, i simhallen 69 personer och på gymmet- fem personer. På Valbobadet kan 264 vistas samtidigt. Att se till att dessa begränsningar efterlevs är alltid besökarens ansvar.

Vilken ingång gäller för utebadet?

Vi har vår vanliga ingång öppen för alla gäster, oavsett ärende. Norr om den finns även en utomhusentré för dig som har ett aktivt kort och vill komma in på utebadet eller gymmet. Entré öppnar 10:00. Den fungerar även som utgång, allt för att minimera trängsel.

Kan man röra sig mellan utebad och simhall/familjebad?

Under veckorna 22-30 kommer vårt familjebad vara stängt på grund av bokningar samt renovering. Inomhusbadet öppnar upp vecka 31. Simhallen kommer vara öppen under hela sommaren och ut- och ingång finns mot utebadet

Varför är utomhusbassängen stängd vardagar mellan 8:00 och 10:00?

Detta beror på att vi behöver använda den tiden för att göra rent bassängen. Eftersom det arbetet utförs av spänningssatta maskiner måste vi av säkerhetsskäl utrymma bassängen. Under den tiden hänvisas våra gäster till simhallen.

Finns omklädningsrum, dusch och skåp på utebadet?

Omklädningsbås finns för dom som vill byta om och uppvärmda duschar och tvål finns för dusch utomhus. Inga skåp för förvaring av kläder finns. 24 större skåp finns för förvaring av väskor och dylikt. Till dessa behövs ett hänglås. Värdeskåp för mindre föremål som nycklar, telefon och plånbok finns. Till dessa behövs en 10-krona som återfås när skåpet öppnas så kom ihåg att ta med det.

Vad händer om det börjar regna eller åska?

Vid regn kan vi erbjuda skydd i simhallen för max 69 personer. Vid åska kommer vi tyvärr, av säkerhetsskäl, behöva tömma både utomhusbad och 25-metersbassängen. Dock kan man vistas på land i simhallen för att ta skydd. Anledningen att vi måste tömma även simhallen är att reningssystemen till ute- och inomhusbassängerna inte är isolerade mellan varandra.

Är relaxen öppen?

Relaxen, precis som resten av inomhusbadet, är stängd under sommaren. Du som har guldkort kan välja att ändå aktivera det men då bara ha tillgång till bad och gym.

När börjar mitt kort gälla?

Alla våra kort pausades automatiskt 1:a december 2020. Om man har ett giltigt men pausat bad- eller gymkort och vill återaktivera det så börjar tiden räknas från och med det datum man kommer och aktiverar det. Man kan välja att avvakta med att återaktivera sitt kort men 1:a oktober kommer alla kort återaktiveras.

Vad gäller i simhallen?

Simhallen kommer i sommar vara avsedd för motionssim, simträning och simskola.

Vad gäller i utomhusbassängen?

Under vardagar kommer utomhusbassängen vara avsedd för motionssim fram till kl. 8:00. Därefter stängs den för rengöring till kl. 10:00 och simmare hänvisas till simhallen. Efter kl. 10:00 kommer halva bassängen ha linor och vara avsedd för motionssim och halva bassängen vara öppen för fritt bad.

 

Vad gäller för gymmet?

Gymmet har precis som resten av badet drop-in. Dock har vi ett maxantal på fem personer samtidigt i gymmet. Vi rekommenderar träning på förmiddagen då vi normalt har lågt besöksantal. Träningstiden på gymmet är max 1,5 timme.

Jag hittar inte det jag letar efter på hemsidan

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om Fjarranhojder.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.

Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.
Rapportera brister i digital tillgänglighet
Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.

Jag har allmänna synpunkter på verksamheten

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om Fjarranhojder.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.
Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.
Tyck till

Jag hittar inte det jag letar efter på hemsidan

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om Fjarranhojder.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.

Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.
Rapportera brister i digital tillgänglighet
Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.

Jag har allmänna synpunkter på verksamheten

Tack för att du vill skicka in feedback eller synpunkter till oss. Notera att vi inte har möjlighet att svara dig när du lämnar synpunkter om Fjarranhojder.se. Vi ber dig att inte skicka in några personuppgifter.
Tillfälligt ur funktion. Felsökning pågår.
Fler nyheter